Direktlänk till inlägg 25 februari 2014

Graviditet och för låg ämnesomsättning, varför fungerar det så dåligt i vården?

Av Rose-Marie - 25 februari 2014 19:20

Jag blir så besviken när jag gång på gång läser om andra som försöker få barn och liksom jag har hypotyreos (för låg ämnesomsättning) varför fungerar det så dåligt i vården, varför kan läkarna inte inse att det kan behövas en höjning av levaxindosen? Det står ju överallt när man googlar på det. På Sahlgrenska där jag gjorde provrörsbefruktning visste de detta och bad mig prata med min läkare om doshöjning. Varför ville ingen läkare hjälpa mig?
För mig krävdes det ett byte av vårdcentral där jag träffade en läkare som själv hade en fru med samma problem. Han visste precis vad det handlade om så inför provrörsförsök nummer tre höjdes dosen från 100 mikrogram till 150.
Kanske var det en slump att det lyckades denna gång men jag kan ändå inte låta bli att undra om mina två missfall hade kunnat undvikas. Just nu gör det mig inget men när jag läser om alla andra som liksom jag kämpat och inte fått hjälp så gör det mig förbannand!!!
Det ultimata är att ligga på ett värde mellan 0,5-1,0 om man redan äter levaxin och försöker bli gravid. De flesta läkare på vårdcentralen hävdar dock att ett värde under 2,5 är bra och höjer därför inte dosen.
Detta värde gäller om man ska ligga på normalvärde och inte redan behandlas med levaxin och inte försöker bli gravid. Annars är det andra värden som gäller vilket läkarna borde veta.
Jag har nu under tredje försöket legat på ca 0,76 i TSH värde och jag tänker ta reda på vad jag låg vid de andra två försöken av ren nyfikenhet, med tanke på att jag höjdes 50% på den nya vårdcentralen.

Just nu sitter jag här och tittar på en tom vagga, där ligger det nog en liten pojk vilken dag som helst. Han skulle ha kommit för 6 dagar sedan men verkar inte ha bråttom. Jag känner mig otålig men samtidigt känner jag att har jag väntat 3 år så kan jag vänta några dagar till.
Jag vet som sagt inte om min levaxindoshöjning är orsaken till att jag till sist lyckades och att jag nu sitter här och väntar på det lilla underverket. Jag vet heller inte om mina två missfall beror på att de ointresserade läkarna på min tidigare vårdcentral inte ville hjälpa mig men jag vet att jag inte ångrar en sekund att jag tillslut letade mig någon annanstans.


Här nedan är en länk med lite mer info ang hypotyreos och graviditet

http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=2071

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - Söndag 13 jan 21:09


Jag fick en kommentar till mitt tidigare blogginlägg, "jakten på pusselbitar" ,som handlade om att jag blev inspirerad och motivierad av tränarutbildningen jag då hade deltagit i.Jag vet dock inte om den som skrev kommentaren har förstått inlägget ri...

Av Rose-Marie - 6 november 2018 00:30


Jag älskar att bli inspirerad och att hitta motivationen att hela tiden försöka göra saker ännu bättre. Känslan när den där lågan tänds om och om igen även när den bara ligger och pyr så där lagom för att inte slockna..... Kanske känns det till och m...

Av Rose-Marie - 22 oktober 2018 21:40

I slutet på 80-talet och början av 90-talet så var vi ett härligt gäng ungdomar i Färgelanda Judoklubb och Tommy Widekärr som håller sig kvar än idag var vår coach.Han var alltid med oss och tog oss runt överallt i Sverige, vi åkte på tävlingar och l...

Av Rose-Marie - 23 september 2018 19:31


Min tanke när jag började med Judon igen (2016) var att bara träna för att det var skoj och att jag skulle träna när lusten föll på.Ja det säger ju sig själv att "när lusten faller på" inte är en bra plan. Det är väl rätt sällan som man egentligen ha...

Av Rose-Marie - 3 augusti 2018 22:20

Det har nog inte undgått många att en 20-årig kille med down syndrome blivit skjuten av poliser då han hade tagit med sitt leksaksgevär och gett sig iväg hemifrån i tidig otta. En kille som hade en vuxen kropp men ett barns sinne, en kille som förm...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ rosetta med Blogkeen
Följ rosetta med Bloglovin'

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se