Direktlänk till inlägg 10 december 2017

Tack färgelanda kyrka som fick mig att skapa en snöängel

Av Rose-Marie - 10 december 2017 18:04

I år skulle det inte bli någon Julmarknad i Färgelanda Centrum så som det ALLTID har varit, ja iallafall så länge jag kan minnas.
I Vuxen ålder måste jag ändå erkänna att jag har haft svårt att få den där härliga känslan som jag hade som barn. Det har inte med arrangemanget i sig att göra utan det har nog snarare handlat om mig själv och många gånger på vädret.
Men när det i år inte skulle bli någon marknad så kände jag ändå en besvikelse.
Tänk om Tristan inte ska få de där minnena av julmarknaden i Färgelanda som jag har.
Ständigt strävar man efter att ens barn ska få uppleva samma känslor som man själv haft som barn. Den där glädjen och alla de där minnena som man blir nostalgisk av i vuxen ålder.
Jag får liksom aldrig till den där härliga stämningen med julkänsla......

Men så fick jag se att Färgelanda Kyrka skulle anordna en julmarknad i prästgården och det är ju en helt fantastisk idé!
Inte nog med att det skulle vara i gammaldagsstil utan just idag så föll snön så där alldeles lagom.
Jag brukar sällan gilla snö men idag kom den som en skänk från ovan för att just skapa det där lilla extra så att julkänslan bara bubblade inom en.
Att ta bilen upp till kyrkan var helt uteslutet.
Helst skulle jag velat ta på mig och familjen kläder i gammaldags stil och åkt häst och släde upp. Helst skulle släden då vara försedd med facklor och hästen med bjällror.
Men vi nöjde oss med moderna vinterkläder och att dra Tristan i pulka.

Väl uppe vid kyrkan var det inte bara synintrycken som skapade stämning utan just i denna stund verkade alla sinnen extra uppmärksamma.
Det doftade jul.... inte minst i den lilla glöggstugan där man lagt granris på golvet som gav en extra härlig doft när den blandades med glöggens.

Inne i kaffestugan förstärktes sinnena ytterligare då man dessutom kunde höra att julen är på väg.
Där spelades det nämligen julmusik på piano och vacker sång där till.

Och inte nog med detta, förutom syn-, doft-, hörsel- och smakupplevelser denna dag så kunde jag vandra upp med familjen till Kyrkan och där besöka pappas grav, tända ett ljus och känna att han fanns med oss.
Inne i kyrkan övade kören inför ett uppträdande. Vi passade då på att tända minnesljus för min pappa, morfar, mormor och Rogers pappa.
Just då i den stunden fanns alla med oss och det är väl just det hela julen handlar om...
Kärlek och gemenskap med nära och kära oavsett om de är här hos oss eller inte.
Alla de där känslorna som skapades idag är just de känslorna som jag letar efter inför varje jul och det kanske inte behövs så mycket av oss för att vi ska finna den stämningen.

När jag kom hem gjorde jag något som jag inte gjort på många år, jag slängde mig i snön och skapade en snöängel.....

Tack Färgelanda Kyrka och alla andra som såg till att väcka liv i mina julkänslor denna dag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - 30 oktober 2017 21:11


Kommer hem från ett träningspass på Judon och känslan av att man inte är nöjd med sin insats har jag haft många gånger förr men känslan "vad är det för idé att jag går hit" har oftast inte funnits där. Idag när jag stängde dörren till dojon så kände...

Av Rose-Marie - 20 oktober 2017 21:46

Jag har själv inte skrivit #metoo i min status på fb och det har kanske inte så mycket att göra med huruvida jag har erfarenhet eller inte.Tänker jag efter så har jag nog flera exempel men just av den anledningen att jag verkligen behöver tänka efter...

Av Rose-Marie - 11 oktober 2017 22:30

I mitt Judoliv, som startade för över 30 år sedan, så har jag främst tränat för att tävla.Min första tävling gjorde jag 1986 och 1996 gjorde jag den sista inom elitjudon. Varje tävling gav en medalj och jag började bli rädd för att förlora vilket sat...

Av Rose-Marie - 26 september 2017 23:16


Jag får liksom ingen ordning på mig själv just nu utan har fastnat i någon form av lättja. Jag har alla förutsättningar och jag har kunskapen hur jag ska göra, jag vet att jag kan bättre än så här.Visst jag är förkyld, har ont i halsen och problem bå...

Av Rose-Marie - 29 augusti 2017 21:23

Jag blir så less på mig själv för att jag är en "allt eller inget människa"Jag kan vara igång så länge jag har ett mål och då ger jag verkligen allt för att nå det men när jag sedan tänker att nu ska jag ta det lite lugnare för att söka efter nya mål...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ rosetta med Blogkeen
Följ rosetta med Bloglovin'

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se