Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

Du får inte leka i min sandlåda

Av Rose-Marie - 16 januari 2014 00:49

Jag verkar ha drabbats av skrivkramp och brist på fantasi för normalt brukar jag kunna få ihop någonting som känns viktigt att skriva men nu är det tomt.
Ofta inspiteras jag av saker jag upplevt under veckan, läst på facebook eller hört på nyheterna men det har antagligen varit rätt tomt där också, iallafall på saker som gjort intryck på mig.
Det jag mest reagerat på är väl det här med hur vi diskuterar med varandra på nätet.

Jag tänker mycket och tycker mycket och jag är inte den som är rädd att tala om det men det betyder inte alltid att min åsikt är rätt. Det betyder inte att jag tycker att de med andra åsikter än mina är dumma i huvudet.
Det är viktigt att vi tycker olika och tillåter varandra att göra det. Det är viktigt att vi vågar stå för våra åsikter men att vi ändå är öppna för att ta åt oss av vad andra har att säga.
Tyvärr är det väl så idag med alla forum som finns på nätet så blir folk allt oftare ovänner och använder hårda ord för att folk tycker olika. Vi kommer allt mer och mer in i en sandlådenivå, vuxna människor.
Vi skuldbelägger, hatar, kränker och förnedrar varandra. De som tycker samma hejar på, manar och triggar varandra till allt mer hårda ord. Det är lätt att göra så då man inte ser varandra. Som om det vore robotar vi skriver till och inte människor.
Det någon tycker är humor, blir en annan ledsen över. Vi tänker inte på vad folk har i bagagen och vad som sårar. Får vi veta att någon blivit sårad så ber vi sällan om ursäkt för det är ju inte mitt fel att folk tolkar det jag skriver på fel sätt, det är ju inte mitt fel att folk inte har humor och de som inte tycker som jag är ju ändå dumma i huvudet.
Tål du inte det så får du inte leka i min sandlåda.........


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - Söndag 13 jan 21:09


Jag fick en kommentar till mitt tidigare blogginlägg, "jakten på pusselbitar" ,som handlade om att jag blev inspirerad och motivierad av tränarutbildningen jag då hade deltagit i.Jag vet dock inte om den som skrev kommentaren har förstått inlägget ri...

Av Rose-Marie - 6 november 2018 00:30


Jag älskar att bli inspirerad och att hitta motivationen att hela tiden försöka göra saker ännu bättre. Känslan när den där lågan tänds om och om igen även när den bara ligger och pyr så där lagom för att inte slockna..... Kanske känns det till och m...

Av Rose-Marie - 22 oktober 2018 21:40

I slutet på 80-talet och början av 90-talet så var vi ett härligt gäng ungdomar i Färgelanda Judoklubb och Tommy Widekärr som håller sig kvar än idag var vår coach.Han var alltid med oss och tog oss runt överallt i Sverige, vi åkte på tävlingar och l...

Av Rose-Marie - 23 september 2018 19:31


Min tanke när jag började med Judon igen (2016) var att bara träna för att det var skoj och att jag skulle träna när lusten föll på.Ja det säger ju sig själv att "när lusten faller på" inte är en bra plan. Det är väl rätt sällan som man egentligen ha...

Av Rose-Marie - 3 augusti 2018 22:20

Det har nog inte undgått många att en 20-årig kille med down syndrome blivit skjuten av poliser då han hade tagit med sitt leksaksgevär och gett sig iväg hemifrån i tidig otta. En kille som hade en vuxen kropp men ett barns sinne, en kille som förm...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ rosetta med Blogkeen
Följ rosetta med Bloglovin'

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se