Direktlänk till inlägg 6 november 2013

Ut med napp, in med App

Av Rose-Marie - 6 november 2013 17:40

Idag kom äntligen dagen då jag skulle till barnmorskan och få lyssna på hjärtljuden, som jag har väntat på denna dag!
Visst känner jag lillen sparka där inne ibland men det känns väldigt sällan mot vad jag hör och läser andra göra i samma vecka som mig.
(har gjort 25 fulla veckor och går in i vecka 26 imorgon)

Men idag fick jag lugn, hjärtat slog så fint med 150 slag/min precis som det ska. Ett härligt puffande ljud och barnmorskan konstaterade att jag nog bara har en trött krabat där inne.
Precis som sin mor tänkte jag....

Men innan jag kom in till barnmorskan idag så satt jag och läste en av tidningarna i väntrummet och jag blev förvånad över utvecklingen sedan jag väntade André. Då var tidningarna fulla med boktips och andra tips om hur man skulle sysselsätta sitt kommande barn, genom lek och närvaro. TV var ajabaja och napp var inget man skulle trycka in direkt på BB, det gjorde man i smyg.

Nu blev jag därför väldigt förvånad över att man hade lagt flera sidor i tidningen åt att tipsa om bra Appar för de små barnen. Ålder +1 år var dessa Appar ifrån. Herre Gud ska 1 åringar sitta med mobiler tänkte jag?!
Jag som är orolig över att jag behöver förvara min iPhone i fickan på jackan när jag jobbar, det är ju precis där lilleman ligger. Hur är det med strålningen? Jag brukar försöka att ha den på kontorsbordet så mkt jag kan just pga detta.
Men i tidningen jag läste på MVC så var det rekommendationer från specialpedagoger till och med.
Det stimulerar barnets lärande och nyfikenhet.....
Men det sociala då? Den sociala samvaron och tiden med sina föräldrar, som förmodligen också sitter med en mobil, (jag är inget undantag) är den inte lika viktig längre?
Behöver vi inte läsa sagor, sjunga och leka på samma vis som när André var bebis? Ska mobilen ta över våran föräldraroll?
Hur kommer mitt barn påverkas om jag vägrar följa denna utveckling? Kommer han hamna efter? Bli mindre teknisk och begåvad än andra barn?

Jag har förvånats över detta när det gällde André då jag på hjälpmedelcentralen blev erbjuden massa Appar som hjälpmedel åt André.
-För han har väl en smartphone?!
Som att det vore självklart.

Så nu satt jag där på MVC och funderade.....
Är det en smartphone jag ska ta med till BB och ge bebisen denna gången.
Kommer det vara mer godkänt än napp?!
Är det ut med napp och in med App för att trösta barnen idag?

 
ANNONS
 
C

C

6 november 2013 18:24

Bra!

http://bokprinsessan.bloggplatsen.se

 
Sara

Sara

6 november 2013 21:35

Det ena behöver inte utesluta det andra, lagom av appar är bäst. Ofelia tyckte det var skoj förut men har tröttnat rätt mkt på våra telefoner. :-)

http://xarahs.blogg.se

Rose-Marie

7 november 2013 06:29

Haha ja de tycker väl det är en tråkig "leksak" tillslut precis som med allt annat ;)

 
Jelena

Jelena

12 november 2013 15:13

Lyssnade också på bebisens hjärtljud idag och det var ju jätteroligt!
Angående sparkarna så vet jag inte om jag skulle tycka det var skönare om min också var lugnare ibland. Här sparkas det och slås kullebyttor att det ibland blir lite obehagligt nästan. Man undrar ju hur det kommer kännas om ett par veckor när den lille är ännu större :-D

http://loveliestthings.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - Söndag 13 jan 21:09


Jag fick en kommentar till mitt tidigare blogginlägg, "jakten på pusselbitar" ,som handlade om att jag blev inspirerad och motivierad av tränarutbildningen jag då hade deltagit i.Jag vet dock inte om den som skrev kommentaren har förstått inlägget ri...

Av Rose-Marie - 6 november 2018 00:30


Jag älskar att bli inspirerad och att hitta motivationen att hela tiden försöka göra saker ännu bättre. Känslan när den där lågan tänds om och om igen även när den bara ligger och pyr så där lagom för att inte slockna..... Kanske känns det till och m...

Av Rose-Marie - 22 oktober 2018 21:40

I slutet på 80-talet och början av 90-talet så var vi ett härligt gäng ungdomar i Färgelanda Judoklubb och Tommy Widekärr som håller sig kvar än idag var vår coach.Han var alltid med oss och tog oss runt överallt i Sverige, vi åkte på tävlingar och l...

Av Rose-Marie - 23 september 2018 19:31


Min tanke när jag började med Judon igen (2016) var att bara träna för att det var skoj och att jag skulle träna när lusten föll på.Ja det säger ju sig själv att "när lusten faller på" inte är en bra plan. Det är väl rätt sällan som man egentligen ha...

Av Rose-Marie - 3 augusti 2018 22:20

Det har nog inte undgått många att en 20-årig kille med down syndrome blivit skjuten av poliser då han hade tagit med sitt leksaksgevär och gett sig iväg hemifrån i tidig otta. En kille som hade en vuxen kropp men ett barns sinne, en kille som förm...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ rosetta med Blogkeen
Följ rosetta med Bloglovin'

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se