Direktlänk till inlägg 24 april 2012

Hon är hon och Han är han, det är så det är

Av Rose-Marie - 24 april 2012 19:27

Satt precis och läste en artikel skriven av Calle Schulman där han skriver om detta med män och kvinnor och debatten kring jämställdhet och jag håller med honom om att det går till överdrift alltihop.

Okej att man kämpar för lika löner och lika behandling på jobben och att man inte ska bli anställd pga sitt kön.

När det gäller sådant är jag fullkomligt med i kampen men när man börjar överdriva det hela och nästan påtvingar folk att göra saker man inte vill eller är bra på bara för att det ska vara jämställt då blir jag återigen fröken tvärtemot.

Flickor är flickor och pojkar är pojkar, man föds så, så är det menat och vi är olika.

Sen om man som flicka väljer att leka med bilar eller dockor eller tvärtom det väljer man väl själv. Jag tänker inte köpa en docka till min son bara för att det ska vara jämställt. Man märker ganska tidigt vad barnen är intresserade av att leka med och då köper man också de leksaker som verkar mest intressant.

Själv lekte jag med både dockor och bilar, jag lekte även med både flickor och pojkar, vi lekte ibland tjuv och polis och ibland mamma, pappa, barn. Nej just det, det får man knappt heller göra nu i denna moderna tid.

Men alltså om man nu växer upp och det visar sig att man är intresserad av personer av samma kön, ja då gör man det och då har man rätt till det och får man då familj anser jag att man fortfarande är mammor och pappor och inte det nya ordet mappor. Är man pojke är man en han och är man en flicka är man en hon och ingen hen oavsett vilken läggning man har.


Om man som tjej inte vill raka sig under armarna, sminka sig eller ha klänning ja då låter man bli men vill man detta så gör man det. Hur svårt kan det vara?

Här hemma gör jag och min sambo det vi är bra på och det vi är intresserade av och skiter fullständigt är om det är emot principerna. Vi delar på hushållsarbetet och skulle vi få barn ja då vill vi själva kunna välja hur vi vill lägga upp föräldrarledigheten. Valfrihet kanske man skulle kämpa mer för än att det ska vara exakt lika.

Valfrihet är viktigare än jämställdhet i vissa sammanhang, jag vill själv kunna välja hur min vardag ska se ut och hur jag ska leva mitt liv. Jag vägrar att rätta mig efter att någon bestämmer saker bara för att det ska vara jämställt.


Ta saker som tex mamma barn träning, herre gud vilken grej det kan bli för att någon bestämmer sig för att ha träning för enbart mammor och deras barn. Varför inte pappa barn eller föräldrar barn träning? Jo det är helt okej, starta en sådan grupp du som vill. Nu råkar det vara så att detta just är mamma barn träning och finns behovet så gör det. En sak utesluter ju inte det andra, jag vill kunna välja själv vilken grupp jag vill ingå i.

Jag gillar att träffas med bara tjejerna ibland och då gör jag det oavsett om andra anser att det är fel mot killarna, de får väl träffas själva och vill man ha blandat så kan man ha det en annan gång. Vad är problemet?

Att gnälla på att HÄR GÅR MAN skylten visar en man??? HALLÅ, jag säger bara lyssna: 

HERR GÅR MAN (HÄÄR GÅÅÅR MAAAN) vitsen försvinner ju om det är en kvinna på skylten.

Snart ska vi väl ha blandade omklädningsrum på badhusen och alla affärer får ändra sina benämningar på damkläder och herrkläder. Det kanske ska heta henomklädningsrum och henkläder istället?!

Alltså var någonstans ska vi sätta gränsen, när blir vi nöjda? När är det jämställt nog?


Egentligen bryr jag mig inte så mycket om debatten men när man måste tänka på precis allt man säger för att inte någon ska känna att det är diskriminering då blir jag plötsligt ofrivilligt indragen i det.

När jag inte längre kan göra mina egna val för att min valmöjlighet försvinner pga att ALLT ska vara jämställt ja då måste jag ofrivilligt följa bestämmelserna.

Jag kommer inte vara nöjd förrän vi ändrar till VALFRIHET och slutar koncentrera oss så jäkla mycket på jämställdhet. Vi är alla olika, tycker olika, har olika intressen, olika liv och ja vi måste få vara olika helt enklet, hur vore världen annars. Att vi är olika måste innebära att vi har valfrihet och att vi behandlas efter hur vi är som personer. Det är väl det jämställdhet handlade om i från början, att vi blev sedda som en person och inte ett kön?

Nu har debatten mer och mer gått över till att man på något vis MÅSTE göra tvärtemot vad som anses vara manligt och kvinnligt bara för att.


Nej kära vänner, var dem ni är, gör det ni gillar och se till att ni har valfriheten att göra det!

Tack för mig   


 

 
ANNONS
 
Sanne

Sanne

24 april 2012 21:17

Just mamma barn gympan är ju till för just mammor som behöver komma i form efter en graviditet och förlossning. visst behöver pappaor kanske också träna, men de behöver knappast fundera på bäckenbottenträning, delade masgmuskler eller förstörd hållning efter att ha burit på ett barn i 9 månader...

Ibland tas det bara till extrema höjder det här med jämställdhet. Min bror for i taket när det startades ett tjejgym här i stan, han tyckte det var sjukt orättvist. Vad han inte tänkte på är ju att de flesta gym är inriktade till bodybuildarsnubbar som står och flåsar framför speglarna och glor snett om man tar vikter under 10 kg ;)

http://www.minvilja.bloggplatsen.se

 
Tarja

Tarja

25 april 2012 23:19

Mappor,,, det har jag inte hört innan. Men hur ska man veta vem barnet vill prata med när den ropar MAAAAPPPPPAAAA?
Det är helt enkelt folk som har för mycket fritid som hittar på orden HEN och MAPPOR.

http://lillamammabitchen.bloggplatsen.se

Rose-Marie

25 april 2012 23:23

Haha ja det tror jag också. Jag hörde mappa första gången ganska nyligen minns inte var. Vad jag förstod är det de som har två mammor eller två pappor som föräldrar.

 
Ingen bild

Krångelmaja

23 maj 2012 19:31

Jag håller verkligen med!! Det är ju så skönt att vi är olika och trots att jag är bisexuell tänder jag bara på tjejer som är lite som jag själv; lite "hur-som-helst" dvs inte för tjejiga tjejer ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - Söndag 13 jan 21:09


Jag fick en kommentar till mitt tidigare blogginlägg, "jakten på pusselbitar" ,som handlade om att jag blev inspirerad och motivierad av tränarutbildningen jag då hade deltagit i.Jag vet dock inte om den som skrev kommentaren har förstått inlägget ri...

Av Rose-Marie - 6 november 2018 00:30


Jag älskar att bli inspirerad och att hitta motivationen att hela tiden försöka göra saker ännu bättre. Känslan när den där lågan tänds om och om igen även när den bara ligger och pyr så där lagom för att inte slockna..... Kanske känns det till och m...

Av Rose-Marie - 22 oktober 2018 21:40

I slutet på 80-talet och början av 90-talet så var vi ett härligt gäng ungdomar i Färgelanda Judoklubb och Tommy Widekärr som håller sig kvar än idag var vår coach.Han var alltid med oss och tog oss runt överallt i Sverige, vi åkte på tävlingar och l...

Av Rose-Marie - 23 september 2018 19:31


Min tanke när jag började med Judon igen (2016) var att bara träna för att det var skoj och att jag skulle träna när lusten föll på.Ja det säger ju sig själv att "när lusten faller på" inte är en bra plan. Det är väl rätt sällan som man egentligen ha...

Av Rose-Marie - 3 augusti 2018 22:20

Det har nog inte undgått många att en 20-årig kille med down syndrome blivit skjuten av poliser då han hade tagit med sitt leksaksgevär och gett sig iväg hemifrån i tidig otta. En kille som hade en vuxen kropp men ett barns sinne, en kille som förm...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ rosetta med Blogkeen
Följ rosetta med Bloglovin'

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se