Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Fräcka fredag-den nakna sanningen om mig själv

Av Rose-Marie - 13 januari 2012 16:31

Det brukar vara lite klassiskt att folk kör fredagsfräckisar på fredagar men jag tänkte köra en egen grej som jag kommer kalla fräcka fredag där jag kommer avslöja händelser i mitt liv som varit mer eller mindre pinsamma eller andra roliga saker om mig själv. Ja det kommer bli den nakna sanningen om mig själv alltså.

Vissa saker är från väldigt lång tid tillbaka och är alltså preskriberat, bara så ni vet   

I dagens fräcka fredag kommer jag avslöja några saker jag testat på och som jag totalt misslyckades med och därav kommer jag inte testa på detta igen. (tur är nog det) Det kan varit dessa misstag som är orsaken till att jag blev den jag blev.


  • Varför jag inte blev inbrottstjuv:

När jag var liten så stal jag faktiskt en femkrona ur min mammas plånbok och för hela den köpte jag krokodil tårar (hårda salta små godis droppar),de kostade 10 öre styck så man fick hemskt många och för att inte mamma skulle märka att jag hade köpt dessa,tryckte jag i mig allihop på en gång så jag nästan satte i halsen. Onödigt kan man ju tycka eftersom jag fick ont i magen och ännu mer ont i magen fick jag när jag kom hem och mamma hade märkt att femkronan saknades i hennes plånbok. Jag nekade såklart men mamma var smart och hotade med att ta hem polisen för fingeravtryck. Jag var dock snabb nog att svara kaxigt: -Ja men gör det då,jag hade faktiskt handskar på mig!!! (grejen är att jag faktiskt hade handskar på mig)

Man kan säga att jag avslöjade mig själv och jag antar att jag inte vore någon bra inbrottstjuv.


  • Varför jag inte blev alkoholist:
När jag gick i högstadiet tänkte jag och en kompis gå på fest men vi hade inget att dricka och ville ju inte vara nyktra på festen så vi tänkte att vi kan ju spela fulla,ingen lär märka något. Men nja vi skulle ju inte lukta sprit och det var ju inget kul att behöva spela så då kom vi på en kanon idé: -Vi köper sådana där choklad punchflaskor och äter så luktar vi sprit iallafall. Äter vi många kanske vi t.o.m blir lite fulla!!!
Så ja vi satt bakom biblioteket (där det låg förr för er som minns det,där apoteket ligger idag) och tryckte i oss massa choklad punchflaskor. Det var ju där alkoholisterna brukade sitta och dricka folköl ihop.
Jag kan meddela att vi varken luktade eller blev fulla,ja fulla i magen blev vi såklart!

  • Varför jag inte blev knarkare:
Detta var också på högstadiet och vi var några stycken som trodde att vi var hemskt coola och balla.
Hade t.o.m gett varandra smeknamn och jag fick namnet fighter.
 
Ja lärarna hade hemskt mycket koll på oss och detta visste vi mycket väl så vi gillade att späda på deras oro lite.
Ett tag hade jag alltid en burk med vita små tabletter med smiley gubbar på   (så såg de ut) och jag gick och sög på dessa ganska ofta. Tillslut blev jag inkallad till rektorn som undrade om det var någon sorts knark?!
Han blev dock väldigt snopen då det visade sig vara flourtabletter och inget annat. 

  • Varför jag inte blev rörmokare
Detta är faktiskt inte så väldigt många år sedan utan hände då jag bodde här i huset ensam.
Jag var smart nog att hälla ut massor av stearin i diskhon och precis när jag gjort det kom jag på hur otroligt dumt det var eftersom allt stelnade under silen.
Så ja det var bara att skruva bort silen och börja skrapa och för säkerhetsskull drog jag på massor av varmt vatten i fullt ös ner i diskhon. Jag kan säga att det blev väldigt blött inne i skåpet under diskhon eftersom skruven som håller fast silen tydligen även håller ihop avloppsröret.  

  • Varför jag inte blev jägare
Jag är helt enkelt för mycket djurvän för att kunna skjuta ett djur och det förstod jag då jag första gången skulle köra ensam i mörker (mitt körkort var ganska nytt)
Jag lyckades självklart köra på en hare och djurvän som jag är blev jag bekymrad om hur det gick för den stackars haren. Jag stannade och försökte se den men såg den inte. Så jag tänkte att jag får gå ur bilen och leta lite längre in mot skogen,för att inte stå mitt i vägen så skulle jag backa in på en liten väg som fanns precis där jag stod.
Sagt och gjort,jag missade hela vägen och backade rakt ner i diket.
Haren fick jag dock aldrig se igen så han satt väl någonstans och skrattade åt mig den jäkeln.

  • Varför jag inte blev brandman
Detta var heller inte så länge sedan utan det hände faktiskt förra året när vi hade bröllopsfest för min syster och hennes man.
Det var jätte fin bordsdekoration i papper på bordet och en heldel värmeljus såklart.
När festen började gå lite vildare till började plötsligt duken att brinna och ja även bordsdekorationen.
Alla stod som handfallna så jag tänkte att jag får ju göra något. Just då tyckte jag att det var en ganska bra tanke att hälla hela min grogg över branden... men det var inte så smart faktiskt.
Min systers man var dock snabb med att försöka släcka en nu lite större eld med att slänga servetter på den.
Jag kan meddela att elden slocknade konstigt nog tillslut och festen fortsatte men jag ska nog gå en brandutbildning till nästa stora fest.

  • Varför jag aldrig mer sätter min fot i Gröna Lunds spökhus:
När jag var ca 16 år så gick jag för första och sista gången in i Gröna Lunds spökhus,där hade de som de har på Liseberg, utklädda spöken men man fick gå runt fritt i spökhuset och även spökena vandrade runt som de ville.
Jag hoppade vid detta tillfället på kryckor vilket verkade gjort att spökena hemskt gärna ville "jaga" just mig.
Ända fram tills det att jag blev totalt hysterisk,satte mig ner i ett hörn och skrek åt ett spöke att jag minsann skulle slå ihjäl honom med kryckan om han så krökte ett hårstrå på mig.
Sen kunde jag hoppa lugnt och stilla ut därifrån men återvänder ALDRIG!!!

  • Varför jag aldrig mer skämtar med en reporter
När jag hade vunnit SM i judo så var vi 3 st i min klass på skolan som hade vunnit SM i olika idrotter.
Detta blev tydligen väldigt stort och plötsligt började det ringa massa reportrar från alla olika tidningar och ville intervjua oss. Det var alla stora tidningar som DN,expressen och aftonbladet m.m 
När vi satt med DN så frågade de vad nästa satsning var och jag sa skämtsamt (tyckte jag) att jag skulle vara med på OS i Atlanta 1996 (detta var då 1993) 
I tidningen stod det sen att Rose-Marie Tell ska vara med på OS i Atlanta 1996 som om det var bestämt så.
Jaja tänkte jag, det är säkert ingen som lägger märke till det.
Nästa tävling jag deltog i fick jag dock veta att de flesta inom judon minsann hade sett detta och speciellt den då OS-aktuella Pernilla Andersson som kom fram och frågade mig om jag verkligen var aktuell för OS?! 
Jag lovade mig själv från och med detta att aldrig aldrig mer skämta med en reporter!!!!

Med detta önskar jag er en trevlig helg och jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska blogga på helgerna eller inte men vi får se hur det blir.
Vad jag vet är iallafall att nästa fredag kommer det nya bekännelser och sanningar i fräcka fredag fast kanske inte på ett likadant sätt som nu. Den som lever får se!!!
 
Jag vill avsluta med ett råd nu i vintertid:
SLICKA ALDRIG PÅ EN LYKTSTOLPE NÄR DET ÄR MINUS UTE!!
Jag har testat det och gör inte om det,allt skinn från tungan satt kvar på stolpen när jag med ett ryck fläkte loss tungan    


 
 
FRUGAN

FRUGAN

13 januari 2012 19:18

Hihi härliga erfarenheter du delade med dig av, jag fick ett gott skratt (och känner igen mig) Tack!! =)
Önskar dig en kanonfredag

http://www.frugan.nu

Rose-Marie

14 januari 2012 12:10

Tack,ja det är roligt att minnas tillbaka ibland. Vissa saker var inte så roliga i ungdomstiden men nu när man är äldre kan man ju skratta åt det :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rose-Marie - 13 januari 2019 21:09


Jag fick en kommentar till mitt tidigare blogginlägg, "jakten på pusselbitar" ,som handlade om att jag blev inspirerad och motivierad av tränarutbildningen jag då hade deltagit i.Jag vet dock inte om den som skrev kommentaren har förstått inlägget ri...

Av Rose-Marie - 6 november 2018 00:30


Jag älskar att bli inspirerad och att hitta motivationen att hela tiden försöka göra saker ännu bättre. Känslan när den där lågan tänds om och om igen även när den bara ligger och pyr så där lagom för att inte slockna..... Kanske känns det till och m...

Av Rose-Marie - 22 oktober 2018 21:40

I slutet på 80-talet och början av 90-talet så var vi ett härligt gäng ungdomar i Färgelanda Judoklubb och Tommy Widekärr som håller sig kvar än idag var vår coach.Han var alltid med oss och tog oss runt överallt i Sverige, vi åkte på tävlingar och l...

Av Rose-Marie - 23 september 2018 19:31


Min tanke när jag började med Judon igen (2016) var att bara träna för att det var skoj och att jag skulle träna när lusten föll på.Ja det säger ju sig själv att "när lusten faller på" inte är en bra plan. Det är väl rätt sällan som man egentligen ha...

Av Rose-Marie - 3 augusti 2018 22:20

Det har nog inte undgått många att en 20-årig kille med down syndrome blivit skjuten av poliser då han hade tagit med sitt leksaksgevär och gett sig iväg hemifrån i tidig otta. En kille som hade en vuxen kropp men ett barns sinne, en kille som förm...

Presentation


Jag skriver från hjärtat om allt mellan himmel och jord

Fråga mig

30 besvarade frågor

ÄMNEN

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Gästbok

Andras bloggar

Länkar

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<<
Januari 2012 >>>

Omröstning

Jag blev osäker på om jag valde rätt bloggforum när jag såg åldrarna här. Jag har iofs inget emot yngre läsare men är nyfiken på åldrarna här. Hur gammal är du?
 13 eller yngre
 Mellan 14-18
 19-22
 23-28
 29-35
 36-45
 46-50
 Äldre än 50

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards